......Forum przeniesione na adres www.mercedesfan.eu
Klubowicz
Kocury żydowskie
1/2 główki kapusty
1/2 kg mięsa mielonego (woł-wieprz.)
3 większe cebule
3 łyżeczki kaszy manny
3 jajka
koncentrat pomidorowy ( mała puszka)
2 rosołki wołowe
Kapustę drobno posiekać, posolić i odstawić na noc.
Odcisnąć sok z kapusty, zeszklić na oliwie posiekaną cebulę, dodać do kapusty (odsączyć z oleju). Dodać jajka, mięso, kaszę manne, osolić, popieprzyć. Formować w małe kotleciki, obtoczyć w bułce tartej, upiec na oleju mocniej niż kotlety.
W drugim garnku rozpuścic 2 kostki rosołków w 2 szklankach wody, dodać łyżkę majeranku, koncentrat, zagotować. Upieczone kocury wkladać do odzielnego garnka, zalać mała ilościa wody, zalać sosem, zagotować
Smacznego
Piotrek
Offline